Pronađeno tijelo radnika kojeg je zatrpalo smeće

Spasilačke ekipe pronašle su danas u 11.50 sati tijelo bageriste B.S. (56) koji je radio na sanaciji deponije Golo Brdo kod Novog Pazara, a koji je nestao juče oko 15 sati kada se obrušio dio deponije.

Ovu informaciju za Anadolu Agency (AA) potvrdio je direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Emin Omerović.

“Spasilačke ekipe su nedaleko od mjesta gdje je lociran bager pronašle i tijelo nesrećnog čovjeka. Očekujemo da stignu i ljekari Hitne pomoći, koji će nažalost potvrditi ono što smo vidjeli”, rekao je Omerović.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu oko 15 sati kada se obrušila ogromna količina otpada. Nažalost, vozač bagera nije uspio da iskoči iz vozila i sumnjalo se da je zatrpan. Na bageru u tom trenutku nalazio se i radnik “Gradske čistoće”, ali je on u posljednjem trenutku uspio da se spasi, zadobivši tom prilikom lakše tjelesne povrede.

Lavina smeća nosila je bager nekoliko stotina metara i jedan kamion završio je ispod litice. Tada su na lice mjesta stigle spasilačke jedinice, policija, inspektori, vatrogasci i Hitna pomoć koji su pokušavali da lociraju nestalog bageristu, ali gust dim na deponiji otežavao je potragu koja je nastavljena i danas od ranog jutra.

Deponija Golo Brdo udaljena je od Novog Pazara oko trideset kilometara.