PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Dva remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati u Cazinu iznosila je 12 stepeni Celzijusa, što je za 1 stepen viša temperatura nego jučer zabilježena u isto vrijeme. Vodostaj Mutnice ovoga jutra iznosi 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je dva slučaja remećenja javnog reda i mira: 

11:40 Naselje Šturlić, fizički napad od strane jednog lica i
18:20 Naselje Vrelo, drsko ponašanje od strane jednog lica.

Evidentirane su i dvije saobraćajne nesreće, jedna u 15:10 sati u Ulici bolničkoj, u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Druga saobraćajna nesreća zabillježena je na magistralnom putu M-42, naselje Donja Lučka, u 11:30 sati, u kojoj je jedno lice zadobilo LTP (lakše tjelesne povrede).

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na jutarnju maglu koja smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove i u višim predjelima. Izdvajaju se doline rijeka Lašve, Save i Drine. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.