Protekla 24 sata za doktore u Velikoj Kladuši su bila burna

sa

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 12:00 sati trafopodručja: Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1 i 2, Tunjevac i Ponjevići,

od 12:00 do 15:00 sati trafopodručja: Zborište 1, 2, 3 i 4, Stabandža 1 i 2, Vodovod Zborište i Gradina 2

 Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 48 pacijenata. Dežurni doktori bili su Arnela Čokić i Abdullah Fazlić. Na dalje liječenje u KB Bihać upućeno je 6 pacijenata.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede. Krivičnih djela nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

 Kako informišu iz ViK-a i Komunalija, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Kolovoz je mokar ili vlažan, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

 Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Poslije podne djelimično smanjenje naoblake. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

 Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Povremeni stabilniji periodi, uz umjerene temperature zraka, ugodno će djelovati na većinu populacije, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Manje poteškoće u vidu promjene raspoloženja, tokom dana su moguće kod osjetljivijih osoba, pretežno zbog lokalno izraženije nestabilnosti i pljuskova.

 28. je dan ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:53h.