Protest građana ispred Narodne skupštine Srbije

Protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" održava se ispred Doma Narodne skupštine Srbije. Na skupu će govoriti javne ličnosti i lideri opozicije, a šetnja ići do Vlade, Slavije i nazad do Doma Narodne skupštine. U Skupštini Srbije nalaze se pripadnici policije.

Lideri SzS apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema režimu SNS. Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

Pred Domom Narodne skupštine još traje okupljanje učesnika protesta. Oni nose zastave Srbije i transparente na kojima, uz obavezno "Jedan od pet miliona", piše i ime grada iz kojeg su došli.

Na transparentima su ispisana imena Sremska Mitrovica, Temerin, Topola, Šid, Stara Pazova, Kragujevac, Novi Sad, Vrbas, Petrovac na Mlavi, Srbobran, Lazarevac, Požega, Kikinda, Valjevo, Jagodina i drugi.

Primećen je i transparent "Jedan od pet miliona - Kosovo i Metohija", a ljudi koji ga nose kazali su da su došli iz Zubinog Potoka, Leposavića, Jarinja i drugih mesta u pokrajini.

Sa razglasa se emituje muzika koja i inače prati proteste, a na bini se nalazi veliki video bim sa kojeg se emituju snimci izjava predsednika Aleksandra Vučića, što građani dočekuju zvižducima.

Oko zgrade Doma Narodne skupštine nalaze se manje snage policije sa kacigama i štitovima, kako prenosi N1.