Protestanti protiv korone u Njemačkoj se porede sa borcima protiv nacista

Protesti
U Njemačkoj je danas postao viralan video snimak na kome je prikazan sukob na protestu održanom protiv ograničenja zbog virusa korona.

 

Na skupu se mlada žena upoređivala sa ženom koja se borila protiv nacista, da bi je jedan član obezbjeđenja optužio za banalizaciju Holokausta, prenio je AP.

Nekoliko ljudi koji su protestovali zbog ograničenja protiv virusa korona u Njemačkoj pokušali su da se prikažu kao žrtve vladinog progona.

Neki su čak stavili Davidove zvijezde, simbole koje su nacisti primorali Jevreje da nose tokom Trećeg rajha prije nego što su ih ubili.

Jedna žena je govorila na sceni u subotu uveče u Hanoveru na sjeveru, rekavši kolegama demonstrantima da se osjeća kao Sofi Šol, budući da je aktivna u otporu, drži govore, odlazi na proteste, distribuira flajere.

Šolova se borila protiv nacista sa svojim bratom i ostalim članovima grupe otpora Bijela ruža.

Nakon distribucije letaka na Minhenskom univerzitetu, osuđena je za veleizdaju i nacisti su je pogubili u 22. godini 1943.

Dok je demonstrantkinja govorila, mladi član obezbjeđenja je prišao bini, ponavljajući više puta da neće da bude pripadnik obezbjeđenja za tu vrstu idiotizma.

Žena ga je pogledala u nevjerici dok je on ocijenio njen govor banalizacijom Holokausta.

Njemački ministar inostranih poslova Hajko Mas napisao je danas na Twitter nalogu da poređenje sa Šolovom izruguje hrabrost koja je bila potrebna da se zauzme stav protiv nacista.

"Ništa ne povezuje proteste korone sa borcima otpora. Ništa!", napisao je Mas.

Video možete pogledati i OVDJE 

Izvor: