Protesti građana zbog ubistva na Ilidži: Stigli i Nermin Muzur i Muriz Memić

.
Neformalna grupa stanovnika Sarajeva, posebno općine Ilidža, izašli su danas na mirne proteste u Maloj aleji zbog ubistva sugrađanina.

Podsjetimo, sinoć je u ilidžanskom naselju Otes ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, a za njegovo ubistvo sumnjiče se tri NN migranta koji su i dalje u bijegu.

Među brojnim Sarajlijama, danas je bio i otac ubijenog Dženana Memića, koji pravdu za svog sina traži od 2016. godine.

"Krajnje je vrijeme da se ovome stane ukraj. Mi sada moramo naučiti živjeti s koronavirusom, ali ne smijemo dozvoliti da se dešavaju ubistva", kazao Muriz Memić koji je došao da podrži skup.

Na današnjim protestima bili su i Nermin Muzur, novoizabrani načelnik Općine Ilidža, zatim Saša Magazinović (SDP), te Dževad Poturak, zastupnik SBB u Skupštini KS koji je kazao da se ovo ne može tolerisati.

"Nećemo više ovo gledati kao narod. Ovo je spontano okupljanje, voda nam je došla preko glave", dodao je Poturak.

Podsjetimo, u sinoćnjem napadu koji se desio u ilidžanskom naselju Otes, jedna osoba je ubijena a dvije osobe su zadobile povrede. Sinoć u 22.25 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža došlo do međusobne tuče više osoba, te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J.B. (1984), dok su dvije osobe zadobile tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

Jedna od dvije povrijeđene osobe zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod druge osobe konstatovane lakše tjelesne povrede, saopćeno je iz MUP-a KS.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!