Prva reakcija selektora Bajevića na odluku UEFA-e o terminima baraža za EURO

asd
Izvršni komitet UEFA-e na današnjoj videokonferenciji donio je nekoliko odluka koje se odnose na organizaciju, format, kalendar i domaćinstvo za različita UEFA klupska i reprezentativna takmičenja.

Tako će se mečevi baraža za EURO igrati 8. oktobra i 12. novembra.

Prije toga reprezentacija BiH će odigrati utakmice u okviru Lige nacija, gdje će odmjeriti snage sa Italijom, Poljskom i Holandijom - termini Lige nacija 3. - 5. septembar i 6. - 8. septembar, 10/11. i 13./14. oktobar, 14./15. - 17./18. novembar.

"Moramo prihvatiti to što je ponuđeno. Mi smo jasno rekli šta je naš cilj i još jednom ću ponoviti da je to odlazak na EURO. Važno nam je da naši reprezentativci igraju u svojim klubovima i da dođu spremni na okupljanje. Nastavit ćemo kao i do sada da održavamo komunikaciju sa igračima te da dijelimo razmišljanja i zadatke.

S obzirom na to da su dueli u Ligi nacija zakazani ranije, gostujemo u Italiji, a onda kod kuće igramo sa Poljskom, imat ćemo priliku već da neke stvari probamo prije utakmice sa Sjevernom Irskom. U svakom slučaju moramo se dobro pripremiti, bit će teško, ali nema odustajanja od onoga što smo zacrtali. Važno je samo da se stabilizuje ova situacija sa koronom i da se počne normalno trenirati i igrati", kazao je selektor Duško Bajević za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, EURO 2020 bit će odigran u predviđenim gradovima između 11. juna i 11. jula 2021. godine.