Stara cazinska čaršija u novom ruhu: Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici bošnjačkih šehida (FOTO)

U Ulici bošnjačkih šehida, odnosno Staroj čaršiji kako ju zovu Cazinjani, a koja se nalazi u samom centru grada, u toku su radovi na potpunoj rekonstrukciji iste u dužini od 338 metara.

Sva komunalna infrastruktura je radovima u proteklim mjesecima potpuno zamijenjena, Čajin potok zatvoren. Urađena je i saobraćajnica sa pješačkom stazom te postavljeni rasvjetni stubovi.

Riječ je o višestruko značajnom i vrijednom projektu koji će tek otvoriti nove perspektive ovom dijelu grada. Ulica će biti prometnija, a i estetski će puno bolje izgledati i privlačiti veću pažnju.

Image

Radovi koji su započeli još u mjesecu maju su u završnoj fazi. Danas je postavljen prvi sloj asfalta i Ulica bošnjačkih šehida polahko dobija svoj novi, moderni izgled.

Samom rekonstrukcijom ovaj dio Cazina će oživjeti čemu svjedoči i povećan broj iznajmljivanja poslovnih prostora u Staroj čaršiji pa je tako od nedavno upravo ovdje otvoren ekskluzivni butik u kojem možete kupiti sve za uređenje doma "Art shop", a od sutra svoja vrata otvara Emma boutique. Na istoj lokaciji nalazi se i popularni caffe bar "FB" te restoran "Čardak".

Image