Prvo obraćanje kralja Čarlsa: Moja majka vidjela je najbolje u ljudima

.
Na svoj 27.rođendan zaklela se i posvetila život svojim ljudima. To je bilo više od obećanja, to je bila posvećenost, poručio je

 

Kralj Čarls (Charles) naslijedio je na britanskom prijestolju svoju majku Elizabetu II koja je jučer preminula u 96. godini. Kraljica je provela 70 godina na vlasti, te će kao takva ostati zapamćena kao britanski monarh sa najdužim stažem.

- Obraćam vam se danas s osjećajima tuge. Tokom cijelog života kraljica je bila inspiracija nama i cijeloj obitelj. Kraljica Elizabeta lijepo je proživjela život i služila naciji. Tu službu narodu obećavam vam i ja.

Zahvalan sam svim na izrazima saućešća, iz svih nacija. Ona se 1947. obavezala da će služiti svojem narodu. To je bilo više od obećanja, to je bila obaveza koja je definirala njen život.

Elizabeta je uvijek vidjela najbolje u ljudima. Znam da njena smrt donosi veliku tugu mnogima od vas. I dijelim taj osjećaj neizmjernog gubitka sa svima vama - rekao je kralj Čarls i rekao kako je u svim zemljama Komonvelta prisutan veliki osjećaj zahvalnosti prema kraljici.

- Na svoj 27.rođendan zaklela se i posvetila život svojim ljudima. To je bilo više od obećanja, to je bila posvećenost. Poduzimala je žrtve, nikad se nije mijenjala. U svom životu vidjeli smo da voli tradiciju, ali i napredak koji nas je učinio velikom nacijom - poručio je

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: TWITTER