PU Cazin intervenisala pet puta zbog prodaje petardi i drugih pirotehničkih sredstava

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 111,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je jedanaest (11) intervencija. Krivično djelo "izazivanje opće opasnosti" evidentirano je u Šepićima. Javni red i mir remećen je šest puta, a pored pucanja iz gasnog pištolja u Krakači, u čak pet slučajeva bila je je riječ o prodaji petardi i drugih pirotehičkih sredstava. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ćoralićima je došlo do sudara 2 m/v, isto tako i na Ćupriji te na parking prostoru u Jošanima. U saobraćajnoj nesreći na Jusinom putu, u kojoj su učestvovala 2 m/v, lakše su povrijeđena tri lica.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 77 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica-Kupres. U ostalim krajevima BiH saobraća se po suhom i mjestimično mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Usporeno, zbog aktuelnih radova, saobraća se na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac) i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Zbog radova na ispitivanju mosta preko rijeke Spreče na regionalnom putu Živinice-Dubrave danas od 10 do 13 sati saobraćaj će biti obustavljen. U pomenutom terminu vozila će saobraćati starom dionicom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: