Oglasio se MUP USK povodom incidenta u Velikoj Kladuši: Pucao na migrante, a zatim uperio pištolj u policajce (VIDEO)

Dana 17.10.2018.godine, policjski službenik obavljajući redovne poslove i zadatke , na lokalitetu stare Autobusne stanice, primjetio je lice P.E. rođen 1994. godine, koji u ruci drži hladno oružje – nož te isti se obračunava sa grupom migranata.

Po uočavanju policijskog službenika, neki od migranata se udaljavaju sa lica mjesta, dok lice P.E. nastavlja upućivati prijetnje prema policijskim službenicima i prema migrantima koji su ostali na licu mjesta događaja.

Policijski službenici uspjevaju od lica P.E. oduzeti hladno oružje te lice odvesti do Doma zdravlja Velika Kladuša. Obzirom da je lice poznato policijskim službenicima kao agresivno lice i lice koje se liječi u Centru za mentalno zdravlje isti je upućen u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je i hospitaliziran.

Ovim putem želimo napomenuti da je većina događaja od strane za sad nepoznatih lica neovlašteno snimljen i objavljen javno putem društvenih mreža, što je izazvalo niz komentara a da se nisu prvo utvrdile stvarne činjenice vezane za navedeni događaj.