Pucnjava u Kaliforniji, ima mrtvih

U pucnjavI koja se u nedjelju dogodila na festivalu u Gilroju, u Kaliforniji, južno od San Franciska, ima žrtava, saopštila je je policija ne otkrivajući druge pojedinosti.

ABC News piše o najmanje troje mrtvih i 13 ranjenih.

"Naše i misli čitave zajednice su uz žrtve današnje pucnjave na Festivalu češnjaka", objavila je tamošnja policija na Twitteru. Takođe, dodali su kako je situacija "još uvijek aktivna".

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Džulis Kontreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

"Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na kog posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo", rekla je Kontreras, prenosi NBC News.

"Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroju, moje misli su uz povrijeđene u ovom bezumnom nasilju", objavila je na Twitteru kalifornijska sentorica Kamala Haris, koja se takmiči za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020.

Festival češnjaka koji se svake godine održava u Gilroju, pedesetak kilometara južno od San Hozea, završava se u nedjelju, prenosi Index.hr.