Puhovski o skandalu "srednji prst": Izetbegovićev potez u svakoj normalnoj državi je apsolutno neprihvatljiv

Home

Puhovski o skandalu "srednji prst": Izetbegovićev potez u svakoj normalnoj državi je apsolutno neprihvatljiv


Kada sin nasljeđuje oca kao predsjednik, onda su i običaji Sjeverne Koreje sasvim blizu. Ovako je za portal Avaz.ba hrvatski analitičar Žarko Puhovski prokomentirao skandal koji je danas potresao BiH.

Glavni akteri incidenta, koji je danas objavio "Dnevni avaz", bili su američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva, te bošnjački član Predsjedništva BiH i čelnik SDA Bakir Izetbegović.

Naime, američka državljanka i njen prijatelj privedeni su jučer na saslušanje u PU Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst Izetbegoviću.

Na njegovu inicijativu, djevojka je uhapšena te je na kraju morala platiti kaznu za narušavanje javnog reda i mira. Za ovakve i slične stvari, navodi Puhovski, u Sjevernoj Koreji se ide i u zatvor.

- Prostakluk je stvar osobnog odgoja. Ako je član Predsjedništva BiH toliko simbolički moćan da se ta moć prostire po čitavom teritoriju BiH, onda je to ono što se u francuskoj tradiciji zvalo "uvreda visočanstva, uvreda kralja", koja ima smisla samo pod uvjetima monarhije - poručio je Puhovski.

Ovakav potez čelnika jedne države, smatra hrvatski analitičar, u 21. stoljeću apsolutno je neprihvatljiv u svakoj normalnoj državi osim "u Sjevernoj Koreji i u još nekoliko zaostalih zajednica"..
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Pet, 25/08/2017 - 17:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top