GO SDA Cazin: Puna podrška generalu Atifu, Ibrahimu i ostalima

Svi patrioti ove zemlje, ostali su zaprepašteni, razočarani i ogorčeni kada su saznali za vijest o hapšenju ratnog komandanta 5. Korpusa ARBiH Atifa Dudakovića, ratnog komandanta 517. BBr Ibrahima Nadarevića i dijela komandnog kadra 5. Korpusa. Svaki pripadnik 5. Korpusa ARBIH se danas osjeća uhapšenim i poniženim.  

Zašto smo uhapšeni? Uhapšeni zato što smo četiri godine goloruki prolijevali krv, davali živote i dijelove tijela da ne dozvolimo klanje i ubijanje stanovnika na prostoru Bihaćkog okruga, a današnjeg Unsko-sanskog kantona.

Uhapšeni zato što smo četiri godine gladni, izmoreni otimali naoružanje od agresora jer smo imali embargo od svijeta. Uhapšeni zato što se nismo predali, zato što nismo pognuli glave i dozvolili da nas četnička kama kolje.

Uhapšeni zato što smo herojski predvođenji Dudakovićem, Nadarevićem i ostalim komandantima stisnuli zube i pokazali kako se voli Bosna, kako se brani Bosna i narod bosanski. Uhapšeni zato što smo kroz četiri godine herojstva svijet ostavljali u čudu, a četnike u strahu od junaštva bosanskog.

Uhapšeni zato što smo zarobljenike predavali spremne za ponovnu borbu protiv nas a preuzimali naše zarobljene borce koji su ostajali invalidi do kraja života i još sretni što su preživjeli. Uhapšeni što smo oslobađali svoju državu, međunarodno priznatu i nedjeljivu. Ponosni smo na čestitost ratnog puta 5. Korpusa i njegovih komandanata.

Svi smo mi Dudaković, svi smo mi 5. Korpus. Pozdravljamo Deklaraciju Skupštine USK-a i istovremeno smo zatražili sazivanje hitne sjednice Gradskog vijeća Cazin da istu takvu usvojimo. To nam je moralna obaveza. Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti nećemo!

GO SDA Cazin