Putem Facebooka kruži LAŽNA objava o sumnjivom crnom kombiju na području USK?!

č

Na društvenoj mreži Facebook kruži fotografija sa područja Unsko sanskog kantona gdje se spominje sumnjivi crni kombi koji navodno krade djecu što je notorna laž tako da se roditelji ne plaše za svoju djecu. Naravno, ovdje navodimo da uvijek treba imati dozu opreza u svakom slučaju.

U tekstu objave na društvenoj mreži Facebook se navode dva muškarca u pokušaju otmice koristeći crni kombi za što ne postoje nikakvi dokazi. Fotografije je nastala 2021. godine u Kantonu Sarajevo.

Portal gpmaljevac.com saznaje da je informacija potpuno netačna te da nema nikakvih dokaza da se djeca kradu na navedenim mjestima niti postoji službena prijava u PU Velika Kladuša po ovom pitanju.

Policijska stanica Velika Kladuša povodom objava na društvenim mrežama o navodnom kombi vozilu i osobama koje vrebaju djecu na području USK, navodi kako policija dosada provedenim mjerama i radnjama nije potvrđena sumnja da je došlo do pokušaja otmice djece.

Stoga nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili drugog protupravnog ponašanja na štetu djece.

Budući da su neprovjerene i netočne informacije dovele do uznemiravanja i zabrinutosti građana te širenja netočnih informacija, podsjećamo građane na sigurno i odgovorno korištenje interneta i društvenih mreža, a s ciljem zaštite djece, mladih i odraslih od štetnih učinaka ovakvih vijesti.