Putin: Približavanje NATO-a našim granicama utječe na sigurnost Rusije i njenih građana

putin

 

Američke rakete u Poljskoj i Rumuniji mogle bi doći do centralnog područja Rusije za 15 minuta. Pretpostavimo da je Ukrajina članica NATO-a. Vrijeme leta američkih projektila iz gradova Harkov ili Dnjepar do Moskve smanjit će se na 7-10 minuta

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da se NATO približava granicama njegove zemlje i da je to važno pitanje koje će utjecati na sigurnost Rusije i ruskih građana.

Putin je u intervjuu za kanal "Rossiya-1" govorio o vojnoj aktivnosti NATO-a i mogućnostima da Ukrajina postane članicom NATO-a.

Ističući da je NATO ojačao svoju vojnu infrastrukturu u blizini ruskih granica, Putin je kazao: "Pristup NATO-a našim granicama pitanje je toliko važno da utječe na sigurnost Rusije i njezinih građana", prenosi Anadolija. 

Ističući da Ukrajina želi postati članicom NATO-a, Putin je naglasio da to nije "prazna stvar".

"Američke rakete u Poljskoj i Rumuniji mogle bi doći do centralnog područja Rusije za 15 minuta. Pretpostavimo da je Ukrajina članica NATO-a. Vrijeme leta američkih projektila iz gradova Harkov ili Dnjepar do Moskve smanjit će se na 7-10 minuta", poručio je Putin.

Ruski predsjednik smatra da mnogi ukrajinski građani ne žele članstvo u NATO-u.