Radio klub „Una“ E71ASM Cazin – 3.mjesto ARG BiH Stjepan Polje

Home

Radio klub „Una“ E71ASM Cazin – 3.mjesto ARG BiH Stjepan Polje


Radio klub „Una“ E71ASM Cazin je i ove 2017. godine učestvovao na ARG (amaterska radio goniometrija) takmičenju koje je održano u Stjepan Polju – Gračanica dana 21.05.2017.godine u organizaciji radio kluba E73ESP Stjepan Polje.

Meho Kličić, predsjednik radio kluba iz Cazina, ističe da je amaterska radio goniometrija (ARG) sportsko tehnička disciplina u kojoj uz pomoć tehničkih pomagala (radio prijemnika, karte i kompasa) treba u što kraćem vremenu pronaći zadani broj predajnika skrivenih u prirodi.

Radio klub je kao i ranijih godina na ovom takmičenju dostojno predstavljao Cazin i Unsko sanski kanton i ostvario odličan uspjeh gdje je u konkurenciji klubova iz Bosne i Hercegovine osvojio 3.mjesto, te u pojedinačnim kategorijama 7 medalja od kojih 1 zlatna Sedić Muho, 3 srebrne Kličić Admir, Prošić Šerif i Adnan Džaferović i 3 bronzane medalje Bajramović Bilal, Maleškić Dženita i Đuzelić Hasan.

Radio klub Stjepan Polje zaslužuje sve pohvale na dobro organiziranom takmičenju i njihovom dobro poznatom gostoprimstvu, ističe Meho Kličić.

„Una“ E71ASM Cazin

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 23/05/2017 - 06:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top