Radnika tukao pištoljem po glavi, odnio 80.000 maraka

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona tragaju za razbojnikom koji je u ponedjeljak na raskrsnici glavnog ulaza u Gračanicu, prijeteći pištoljem, vozaču tržnog centra “Belamionix” oteo 80.000 KM.

Crveno svjetlo

Iz Kantonalnog tužilaštva i MUP-a kažu da su u toku vještačenja tragova i potraga za počiniocem. Uspostavljena je i saradnja policijskih uprava Gračanice i Doboja.

Razbojništvo se dogodilo oko 11.30 sati, tako što je lopov pratio Caddy koji je vozio jedan od rukovodilaca tržnog centra “Belamionix” u Gračanici, a u kome je bio novac, najvjerovatnije od pazara.Lopov je, vjerovatno, kako kažu naši izvori iz policije, danima pratio prijevoz novca iz ovog tržnog centra, u čemu je morao imati doušnika. Sve je moralo biti isplanirano u sekundu pa, kada vozilo naiđe na crveno svjetlo semafora i zaustavi se, razbojništvo će biti izvršeno.


 

  • Raskrsnica i semafori na putu za Sočkovac

    Raskrsnica i semafori na putu za Sočkovac

Dok je Cady stajao na crvenom svjetlu semafora kod „Feringa“ u Gračanici, koji je vozio radnik “Belamionixa” Damir G. (29), munjevito je prišao pljačkaš i naredio radniku da vozilo preusmjeri prema naselju Sočkovac (RS) kod Petrova.

Zadobio rasjekotine

Na pogodnom mjestu od vozača je, prijeteći pištoljem, oteo 80.000 KM, a ne 150.000 KM, kako je prvobitno javljeno iz policije. Policijska stanica Gračanica o razbojništvu je obaviještena deset minuta nakon pljačke.

Nezvanično saznajemo da je radnik Damir G. od udarca drškom od pištolja koje mu je u pljački zadao lopov zadobio rasjekotine na glavi.  

Nezaštićen transport

Iz uprave tržnog centra “Belamionix” radi istrage nisu bili voljni davati bilo kakve izjave, osim da je ovo prvi ovakav slučaj pljačke novca u ovoj firmi. Istraga će se vjerovatno pozabaviti i pitanjima zbog čega je samo jedan radnik prevozio toliku sumu novca, zašto nije angažiran zaštitar ili agencija kojoj je transport novca posao.