Radojičić: Radio sam zakonito, ako neko podnese prijavu dokazat ću da je laž

Radojičić
Bivši gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić oglasio se rekavši da nema nikakve krivične odgovornosti u danas pomenutim temama tima za reviziju njegovog nasljednika na funkciji Draška Stanivukovića.

 

Kako je napisao na Facebooku, današnju konferenciju Stanivukovića smatra političkom kampanjom sa mnogobrojnim političkim stavovima i vrlo malo pravne ocjene.

"Predstavljanje izvještaja tzv. revizorskog tima i dalje pokazuje visok nivo neznanja propisa i organizacije sistema lokalne vlasti. U današnjim spomenutim temama nemam nikakvih kaznenih odgovornosti pa čak i ako je neko podnio prijavu, a još nije jasno za šta, dokazat ću da je laž", kazao je Radojičić.

Kazao je da su, shodno tome, moguće protuzakonite optužbe za lažno predstavljanje kaznenog djela.

"Protiv mene su prijave najavili nezadovoljni tajkuni, pa sam ostao čist. Neka institucije rade svoj posao, a ja ću u svakoj situaciji dokazati da sam radio zakonito i u najboljem razvojnom periodu Grada", poručio je Radojičić.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković tvrdi da su prethodna Gradska uprava i javna preduzeća počinili nezakonite radnje, zbog čega najavljuje da će u utorak, 2. februara, podnijeti krivične prijave.

Saopćavajući danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci prve izvještaje "Tima za reviziju", Stanivuković je precizirao da će krivične prijave podnijeti protiv bivšeg gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, bivšeg šefa Odsjeka Civilne zaštite Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića, te bivšeg direktora "Akvane" Vedrana Mitrovića.