Radovi širom BiH, ovim dionicama se saobraća sporije

stanje na cestama
Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić.

 

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. 

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

 

 

Aktualni radovi

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Stanje na GP

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: