Ramazanski paketići za djecu migranata

Nnn

Vijeće učenika Medrese “Reis Džemaludin-ef.Čaušević” Cazin i Udruženje ” Igra 27” pokrenuli su akciju prikupljanja slatkiša i igračka za ramazanske paketiće koji su podijeljeni djeci iz migrantskog kampa “Sedra”.

Allah, dž.š., poručuje: “Oni koji udjeljuju imanja svoja i noću i danju, tajno i javno, dobiće nagradu od Gospodara svoga; i ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.” (Bekara, 274)

Vijeće učenika se zahvaljuje učenicima i kolektivu Medrese na doprinosu u ovoj akciji. Pored prikupljenih grickalica, slatkiša i igračaka, ukupan iznos novca koji je sakupljen za ovu akciju je 714,15 KM. Od navedenog iznosa i priloga učenika, kolektiva i prijatelja Medrese spakovano je i poslano djeci 180 paketića.
Posebno se zahvaljujemo donatorima:
– donacija iz Švedske,
– Elma Rizvić,
– Sanajda Jašić,
– Emrah Gračanin,
– Sabiha Mehić i
– Amela Šuvić.

Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, neka je salavat i selam na Božijeg poslanika, s.a.w.s. Molimo Gospodara da naš trud i prikupljene priloge ukabuli, a donatorima njihove donacije upiše u dobra djela. Amin.

Ramazan je mjesec posta, ibadeta, milosti i oprosta. Ali i mjesec radosti i veselja. Svim muslimanima koji ga dočekuju s radošću RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!