Ramazanski paketići za djecu u Trebinju i Gacku

ramazan
Željeli smo da i bošnjačka djeca u manjem bh. entitetu osjete ramazan, kaže Tanović

 

Centar za dijasporu „Mreža“, udruženje specijalizirano za uspostavljanje odnosa između bh. dijaspore i BiH, uručio je ramazanske paketiće bošnjačkoj djeci s područja Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Gacko i Trebinje.

Uvezivanje dijaspore i lokalne zajednice

Prema riječima Adisa Tanovića, predsjednika ovog udruženja, ono je osnovano prije pola godine s ciljem uvezivanja dijaspore i lokalne zajednice.

- Smatrali smo da dijaspora može učiniti mnogo toga dobrog za naše lokalne zajednice pa zato zaslužuje i mnogo veću pažnju. Mi smo pokrenuli mnoge projekte, a ovo je samo jedan. Željeli smo da i bošnjačka djeca u manjem bh. entitetu osjete ramazan, da im pokažemo da dijaspora, ali i neke lokalne zajednice iz Federacije misle na njih - istakao je Tanović.

Izražavajući zahvalnost na uručenim paketićima, Sadet ef. Bilalić, glavni imam MIZ-a Gacko i Bileća, istakao je da je svaka donacija dobrodošla, a naročita kada je upućena najmlađima. 

Sa podjele paketića

Projekti za pohvalu

- Ovakvi projekti su uvijek za pohvalu. Djeca vole da ih razveseliš i daš im podršku. Takav je bio naš Poslanik, a.s., u ophođenju prema djeci, a koji nam je najveći uzor u svemu. U ovim mubarek danima radost i osmijeh djece širom naše domovine je jedno dobro djelo za ljude koji podržavaju ovu plemenitu akciju - izjavio je ef. Bilalić.

Hafiz Sadik ef. Fazlagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, kazao je da je gest Centra za dijasporu „Mreža“ veoma veliki, na čemu im on, uime MIZ-a Trebinje, zahvaljuje.