Bihać: Zahvaljujući Sanelu Hadžiću, Ramazanski vozić će i ove godine najaviti dolazak mjeseca Ramazana

Medžlis islamske zajednice Bihać, kao i Odjel za brak i porodicu Medžlisa, u saradnji sa organizacijom Iskre iz Bihaća, i ove godine organizira “Ramazanski vozić” za mališane do 12 godina, koji je najava dolaska mjeseca Ramazana.

Nakon što je naš sugrađanin, Bišćanin Sanel Hadžić, u želji da bihaćki mališani i ove godine najave dolazak najodabranijeg mjeseca za muslimane, ponudio finansijsku pomoć u iznosu od 1500KM, postao je jedna od zaslužnih osoba za održavanje pomenute manifestacije i ove godine.

Podsjećamo, prošle, kao i prethodnih godina, u Bihaću je organiziran “Ramazanski vozić”, kada su mališani sa balonima i zastavama najavili i uputili ramazanske čestitke. Više od 430 mališana je tada uzelo učešće u voziću, a prisutnima su se obratili mnogi, a mogli su uživati i u zvonkom glasu Emane Imširović, prenosi Biscani.net.

Kako bi se i ove godine isto ponovilo, pobrinuo se Sanel Hadžić uradivši dobro djelo pred početak odabranog mjeseca, a Bišćani će i ove godine gledati mnogo više mališana, uživati u milim glasovima, ali i podsjećati i pripremati se za predstojeći mubarek mjesec, u kojem je urađeno dobro djelo mnogostruko vrijedno.

Uvijek dobrog srca i široke ruke, Hadžić ni ovoga srca nije zažmirio na priliku pomaganja u dobru, a nadajući se da će i naša srca omekšati, pripremamo se za sve bliži mjesec milosti.

“Ko uradi trun dobra, vidjet će ga!” (Kur'an)