Ramza već robijala zbog ubistva supruga: Sama prijavila policiji da je sjekirom ubila majku Namku

zvornik
Ramza Karajčić (62), koja je u utorak uhapšena zbog sumnje da je u kući u Kozluku, kod Zvornika, sjekirom ubila majku Namku Kokić (83), sama je prijavila zločin policiji.


Ona je tog dana, u popodnevnim satima, došla u lokalnu policijsku stanicu i rekla šta je učinila. Motivi ovog zločina, koji je šokirao Zvorničane, još nisu otkriveni, tako da istražioci sklapaju kockice i sve bi trebalo da bude jasnije u nastavku istrage.

Dosadašnja istraga pokazuje da su u momentima ubistva one bile same u kući, te da je brutalnom činu prethodila svađa. Karajčićeva je osumnjičena da je majku više puta udarila sjekirom po glavi, a nesretnoj starici nije bilo spasa.

-Preminula je u kući. Na mjestu događaja bio je ljekar mrtvozornik, kojem nije preostalo ništa drugo nego da konstatuje smrt starice – kažu izvori Nezavisnih.

Iz Policijske uprave Zvornik saopćeno je da su njihovi pripadnici uhapsili R.K., osumnjičenu za ubistvo.

Naime, Policijskoj stanici Kozluk 25. augusta oko 18.30 prijavljeno je da je u porodičnoj kući u mjestu Kozluk, grad Zvornik, lice R.K. sjekirom nanijelo povrede licu N.K., koje je usljed zadobijenih povreda preminulo – rekli su iz policije.
Miljan Bobar, portparol PU Zvornik, potvrdio je da su uviđaj izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, u saradnji s pripadnicima PU Zvornik i uz prisustvo ljekara mrtvozornika.

Policijski službenici nastavljaju s preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja počinjenog krivičnog djela, a sve dalje aktivnosti preduzimaće se pod nadzorom postupajućeg tužioca – naveo je Bobar.
Bude li osuđena za stravično ubistvo majke, Ramza će se po drugi put u desetak godina naći iza rešetaka. Ona je, naime, već odležala nekoliko godina robije zbog ubistva supruga.

Karajčićeva je, prema dostupnim informacijama, 2009. godine ubila svog supruga Ramadana i to udarcima budakom u glavu, a tom zločinu je, kako je objavljeno, također prethodila svađa, s tim što se spekuliše da je motiv zločina bila bolesna ljubomora.

Prema objavljenim saznanjima, supruga, s kojim je imala troje djece, ubila je u kući svog brata, a obdukcija tijela nesretnog muškarca utvrdila je da je čak 41 put bio udaren budakom po glavi i tijelu.