Raspada li se 'Trojka' u Sarajevu: Predrag Kojović podnio ostavku

asd
Kako stvari trenutno stoje, pompezno najavljivana, koalicija „Trojka“ je pred raspadom. Bili su „Šestorka“, zatim „Četvorka“ pa „Trojka“, sada bi mogla postati „Ništa“.

Ove tvrdnje proizilaze iz informacije da je predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović podnio ostavku na ovu poziciju, njega također prati i sada već bivša stranačka kolegica Irma Baralija.

Prema pisanju medija, navodni razlog za ove ostavke su trenutno stanje u Našoj stranci kojim je Kojović nezadovoljan te svojim položajem među visokim funkcionerima stranke.

On se nedavno morao javno izviniti zbog stavova Irme Baralije, povodom odlaska gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić u Banju Luku i sastanka s Draškom Stanivukovićem. Baralija je, prethodno, odbila uputiti izvinjenje tim povodom. Umjesto toga objasnila je, objavama na društvenim mrežama, da nije mislima ništa loše.

Ovo nije prvi put da Kojović podnosi ostavku.  U nekoliko navrata ranije je već to činio.

Ostavka nije potpisana. Ubjeđuju ga da to ne radi.  On je ljut, posebno na Irmu, ali i na Sabinu Čudić, Edina Fortu i još nekoliko funkcionera Stranke.  Moguće je da će ubrzo svi sjesti i dogovarati se – kazao je neimenovani član Naše stranke za Politicki.ba.
Kojović je rastuće nezadovoljan i odnosima unutar Trojke.