Raspisana potjernica za Svetozarom Marovićem

Home

Raspisana potjernica za Svetozarom Marovićem


Branko Vučković, predsjednik Osnovnog suda u Kotoru, naredio je raspisivanje potjernice za Svetozarom Marovićem, osuđenim šefom kriminalne grupe iz Budve.

Vučković je saopćio da je danas u 14 sati naredio izdavanje potjernice za Marovićem koji je nedostupan državnim organima Crne Gore.

- Prema operativnim saznanjima službenika Centra bezbjednosti Budva, imenovani osuđeni se ne nalazi na području Budve, već na liječenju u Beogradu, kako je to navedeno u dopisu 68 broj 02/240/17-6064 od 12.05.2017. godine - navodi se u Vučkovićevom saopćenju.

Predsjednik kotorskog suda obrazložio je da je naredba izdata zbog pronalaska i dovođenja nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a na izdržavanje zatvorske kazne.

Naredba je dostavljena kotorskoj policiji, koja će u skladu s procedurom i raspisati potjernicu.

Nekadašnji predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore priznao je da je šef kriminalne grupe koja je budžet Budve oštetila za više desetina miliona eura.

Sa tužiocima se nagodio da odleži tri godine i devet mjeseci u zatvoru, vrati nešto više od milion eura i uplati stotinu hiljada eura novčane kazne - javljaju Vijesti.me.

Prema presudi podgoričkog Višeg suda, prije nekoliko mjeseci trebao je biti u spuškom zatvoru, ali je kaznu izbjegao navodnim liječenjem u Beogradu.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Pet, 12/05/2017 - 18:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top