Ratnica koja ne zna za poraz: Krajiškinja Dženeta Ljubijankić odlazi na SP u kickboxingu

Uspješna sportistkinja Dženeta Ljubijankić, dugogodišnja članica kluba borilačkih sportova Zino Bihać, ovih dana se vrijedno priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u septembru u Veneciji.

Ova izrazito talentirana djevojka je članica državne reprezentacije Bosne i Hercegovine i trenutno je vodeća na svjetskoj WAKO listi. 

U svojoj kolekciji ima nekoliko desetina medalja i trofeja kao i mnogih priznanja koji svjedoče o velikom talentu ove djevojke, što nam jasno pokazuje da se uz volju i predanost može napredovati čak i kada za to ne postoje idealni uslovi.

Dženeta Ljubijankić rođena je 2000. godine i jedna je od najboljih sportiskinja BiH. Nositeljica je smeđeg pojasa i višestruka prvakinja BiH u kickboxingu, viceprvakinja Balkana, te pobjednica prošlogodišnjeg Svjetskog i ovogodišnjeg Evropskog kupa. 

Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u kickboksu, ova mlada i perspektivna djevojka kaže da će se boriti za zlatnu medalju.

"Ovom prilikom želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi na bilo koji način pomogli da idem na ovo veliko takmičenje. Posebno se zahvaljujem našem nogometašu Samiru Memiševiću koji mi je donirao određenu svotu novca kako bih otputovala u Italiju. Potrudit ću se kao i do sada da osvojim što bolje rezultate i odbranim boje naše zastave", kazala je Džeenta za naš portal.

Dženeti želimo mnogo sreće u Italiji!