Raza iz Cazina čestitala Bajram: Prihvatam da bi me mnogi rado ‘postrojili’, ali, sa mnom nije lahko…

.

 

 

“Prihvatam da me svi ne vole, da me neki mrze, prihvatam i to da bi me mnogi rado "postrojili" i promijenili, prihvatam konstruktivnu kritiku, ali ne prihvatam uvredu.

Svijetu dajem svoju mastu, viziju, osjećanja i na svoj način inspirišem druge ljude, pritom nikako ne želim sebe izgubiti, te postati ono što nisam. Najvažnije mi je, ostati autentična kroz svoj rad, razvoj i rast. Usudila sam se biti svoja, a to znači biti drugačija.

 

Prvi korak ka uspjehu je upravo taj: Usuditi se. Ne dozvoljavam da mi bilo ko nameće svoje stavove, nisam povodljiva ličnost, sa mnom nije lahko. A čini se kao da jeste. Imam puno mahana, koje sam s vremenom zavoljela. Jer i mahane su dio mene.

Pogriješim često, naučim lekciju, pokajem se i nastavim dalje... Ne bojim se osude, niti strahujem od tuđeg misljenja. Davno sam naučila kako su tuđa mišljenja, samo njihova mišljenja, i da nemaju ama baš nikakve veze sa mnom.

 

Jednostavno: volim sebe sa svim što sam ja. Volim se kad padam, posrćem, letim, čekam, tugujem... Volim sebe najbolju i najgoru. Volite sebe.”- napisala je Raza Čolaković, uz čestitku Bajram šerig mubarek olsun.

Izvor: