"Razglednica" iz Vrbasa: Aida Ćorović dobija prijetnje smrću

.
Ćorović je, nakon što je jajima gađala mural s likom Ratka Mladića, dobila kaznu od 100.000 dinara

 

Srbijanska aktivistica Aida Ćorović dobila je prijetnje smrću. Dobila je fotografiju grafita koji je napisan u Vrbasu, gradu u Vojvodini (koji je nekada čak nosio prefiks "Titov"), na kojem je napisano "Ubiti Aidu Ćorović po viđenju".

Podsjećamo, ona je, kao izraz bunta, svojevremeno jajima gađala mural sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića koji je bio oslikan u centru Beograda. Zvanične srbijanske vlasti nisu željele ništa poduzeti kako bi mural bio uklonjen, govoreći da to trebaju učiniti stanari. Istovremeno, huligani za koje se špekulisalo da su bliski vlastima, branili su uklanjanje murala, čak ga i čisteći nakon što bi ga nezadovoljni aktivisti gađali jajima, povrćem... 

Među takvim aktivistima bila je i aida Ćorović, koja je privedena u policijsku stanicu zbo svog čina. Na kraju joj je sud izrekao kaznu od 100.000 dinara (više od 1.600 KM) zbog, kako je navedeno u presudi, remećenja javnog reda i mira. Zbog svog čina postala je meta nacionalista u Srbiji, a sada mora strahovati za svoj život.

- Razglednica iz Vrbasa. Hvala drugaru koji je poslao. Sad čekam da me zovu iz preCednikovog kabineta, pošto imaju običaj da se jave povremeno, prokomentarisala je Ćorović fotografiju koju je objavila.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.