fbpx Reakcija SDA na posjetu gradonačelnika Bijeljine

Reakcija SDA na posjetu gradonačelnika Bijeljine

Home

Reakcija SDA na posjetu gradonačelnika Bijeljine

Foto: Zastava SDA
Saopćenje prenesimo u cjelosti:

"Grad Bihać je otvoren grad i dobrodošao je u njega svako dobronamjeran.

Međutim, posljednja posjeta našem Gradu od strane gradonačelnika Bijeljine ostaje, u najmanju ruku, dvojbena. Ne bi u toj posjeti bilo ništa čudno da se ona nije desila u danima kada se obilježava dan manjeg bh.entiteta popraćen fašističkom ikonografijom i mitologijom koja budi zle duhove i ponovo nas podsjeća na genocid počinjen nad nama Bošnjacima.

Jesmo spremni na suživot, ali ne smijemo pristati na zaborav a još manje imamo pravo stavljati građane Bihaća u funkciju političkog omalovažavanja institucija Bosne i Hercegovine i našeg glavnog grada.

Našem gradonačelniku nije strano koketiranje  sa gradonačelnicima iz manjeg bh. entiteta pa je tako jedna od njegovih prvih službenih posjeta bila ni manje ni više nego posjeta Dodikovom gradonačelniku Radojičiću iz koje se ništa dobro za Bihać nije desilo, osim što se rodila ideja o gradnji pravoslavne crkve na Garavicama i dolaska samog Dodika da posjeti tu lokaciju. Nakon toga je naš gradonačelnik pohrlio podržati kandidaturu Banja Luke za evropsku prijestonicu kulture. Istu onu Banja Luku koja ovih dana slavi i veliča genocid.

Šta se zapravo dogovorilo na sastanku gradonačelnika Bijeljine i Bihaća ne znamo ali znamo da su i jedan i drugi gradonačelnik u svojim izjavama uglavnom osudili Sarajevo navodeći kako je Bihać zapostavljen i zaboravljen od istog. Od bijeljinskog gradonačelnika nas to i ne iznenađuje ali od bihaćkog je ipak previše.  Zar će doista 10.000 KM koje nam je obećao bijeljinski gradonačelnik „spasiti“ Bihać i pomoći više nego desetak miliona koje je gradonačelnik Fazlić dobio od zvaničnog Sarajeva u prethodne dvije godine? I zar nam je uopće potrebno tih 10.000 KM, budući da je gradonačelnik Fazlić, pored silnog kukanja o velikim dugovima, odlučio da dodatno zaduži grad?

Potpuno lišen osjećaja objektivne odgovornosti spram vlastitih nadležnosti i problema s kojima se Grad Bihać susreće na svakodnevnom nivou, gradonačelnik Fazlić nastavlja tragati za krivcima na višim nivoima vlasti. Nakon što je uspio ući u kantonalnu vlast, političke nišane od sada usmjerava samo prema Sarajevu. Vjerovatno dok i na tom nivou ne dobije priliku kadrovirati po svom nahođenju.

Kako bilo da bilo, koketiranje našeg uvaženog gradonačelnika sa zvaničnicima tzv. Republike srpske potpuno je nejasno Bišćanima, a kako je krenuo, ne bi nas iznenadio da iduće godine posjeti Banja Luku na sami 9. januar."

Topic
Objavio: Pet, 11/01/2019 - 11:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top