Real kakav planira Zidane: Startna postava kao na Play Stationu

Javna je tajna da se u Realu sprema prava ljetna revolucija i značajne promjene u igračkom kadru.

Ugledni AS koji je blizak dešavanjima u kraljevskom klubu je sastavio moguću startnu postavu Los Blancosa za narednu sezonu.

Kraljevi se već duže vremena dovode u vezu s dovođenjem nekoliko planetarno popularnih igrača, a Zinedine Zidane će prema nekim izvještajima imati čak budžet od 500 miliona eura.

Za sada je na Santiago Bernabeu stigao "samo" Militao iz Porta, dok je navodno završen i transfer Luke Jovića iz Eintrachta.

Za "krupne ribe" čekat će se juli i august. Angažovati Paula Pogbu i Edena Hazarda će biti veoma teško, ali ne i nemoguće jer ta riječ ne postoji u rječniku Florentina Pereza.

Prema prognozama AS-a Zidane namjerava promijeniti sistem igre te od sljedeće sezone igrati u formaciji 4-2-3-1.

Na golu bi trebao stajati Thibaut Courtois. Posljednja linija bi pretrpila najmanje promjena. Carvajal, Marcelo i Sergio Ramos bi zadržali svoje pozicije, dok bi se za mjesto drugog štopera borili Militao i Raphael Varane.

U veznom redu više ne bi trebalo biti Casemira i Tonija Kroosa. Njih bi zamijenili Paul Pogba i Vinicius koji bi igrao iza napadača, a Pogbin partner bi trebao biti Luka Modrić ili Christian Eriksen.

Desno krilo bi igrao Marco Asensio koji je ove sezone nekako pao u zaborav, dok bi lijevo trebao dejstovati Eden Hazard. U špicu bi igrao Karim Benzema.

Niz mladih igrača koji obećavaju poput Jovića i Brahima Diaza bi svoju šansu čekali sa klupe, piše sportsport.ba

Može li se na Play Stationu sastaviti bolji tim Reala od ovoga? Teško je reći...