Regionalni odbori „Merhamet“ Travnik i Bihać pomažu migrantima

POMOĆ
Regionalni odbor „Merhamet“ Travnik dopremio je pomoći u Bihać za migrante koji su smješteni u prihvatnom centru Sedra.

Pomoć koja se sastoji od hrane,sredstava za higijenu, ženskih obuće i patika. Navedena donacijan je obezbjeđena zahvaljujući firmama Neveks d.o.o., te butiku Conto Bene iz Travnika. Muftijstvo Travničko je na svom području provelo aktivnosti prikupljanja pomoći za migrante i tom prilikom je sakupljena velika količina humanitarne pomoći.

- „Merhamet“ ima veliki broj donatora, firmi, institucija, te nam oni pomažu u našoj brizi o onima kojima je pomoć potrebna, u ovom slučaju i migranata i na tome smo im veoma zahvalni. Ovom prilikom posjetili smo migrantski centar Sedra i uručili nove cipele za migrante koji borave u navedenom centru.

,„Merhamet“ pomaže migrante iz vlastitih sredstava i resursa, što je dodatno opterećenje za ovu humanitarnu organizaciju jer od države ne dobija nikakva sredstva za ovu namjenu.

Ovom, prilikom želimo se zahvaliti kolegama iz Regonalnog odbora Travnik na aktivnom učešću pomoći migrantima koji prolaze kroz gradove na području Unsko sanskog kantona.- kazao je Alen Prošić.

Image
POMOĆ