fbpx Reis Kavazović uputio čestitke povodom Uskrsa i Vaskrsa

Reis Kavazović uputio čestitke povodom Uskrsa i Vaskrsa

Home

Reis Kavazović uputio čestitke povodom Uskrsa i Vaskrsa


Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni Husein ef. Kavazović uputio je čestitke povodom nastupajućih kršćanskih blagdana Uskrsa i Vaskrsa.

Čestitku povodom Uskrsa reis Kavazović je uputio nadbiskupu vrhbosanskom, kardinalu Vinku Puljiću.

"Vaša Eminencijo, kardinale Puljiću, upućujem Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitke u povodu katoličkog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u sreći i blagostanju. U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa, želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti. Mi, Bošnjaci muslimani, s vama, kao i sa našim komšijama pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini. Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje, primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima", kaže se u reisovoj čestitki.

Kavazović je nastupajući pravoslavni blagdan Vaskrs čestitao episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom, vladiki Grigoriju i svim pravoslavnim vjernicima.

"Vaša Eminencijo, episkope Grigorije. U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično želim da najveći pravoslavni blagdan Vaskrs, blagdan ljubavi i radosti, vjernici pravoslavne vjere proslave sa svojim najbližim u krugu porodice, prijatelja i komšija.

Mi, Bošnjaci muslimani, s vama, kao i sa našim susjedima katolicima dijelimo radost vašeg velikog blagdana kao što smo to činili stoljećima dijeleći zajedničku domovinu i oslanjajući se jedni na druge kao dobre komšije. Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje, primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima“, naveo je reis Kavazović.

 

(Izvor:avaz.ba)

Objavio: Sat, 15/04/2017 - 08:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top