Rekord u Sloveniji, prvi put imaju više od 300 novozaraženih. Najavljene stroge mjere

Korona
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno rekordnih 356 novih zaraza koronavirusom, objavila je slovenska vlada.

 

To je gotovo dvaput više u odnosu na dan ranije, kada ih je potvrđeno 189.

Vlada navodi da je od provedenih 3998 testova 356 bilo pozitivnih.

Premijer Janez Janša izjavio je u utorak da je stanje vrlo ozbiljno i najavio zaoštravanje mjera.

Do sada je u Sloveniji potvrđeno 7120 zaraženih novim koronavirusom, a ukupno je 160 bolesnika s covidom-19 umrlo.

 

Janša: Vrag je odnio šalu

Podsjetimo, slovenski premijer Janez Janša najavio je jučer da je moguće uvođenje i strožih mjera u zemlji vezanih uz covid-19, istaknuvši da je u ovom trenutku s epidemiološkog stajališta "vrag odnio šalu".

Janez Janša je na konferenciji za novinare predstavio trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji i plan vlade za djelovanje u ovoj i sljedećim fazama epidemije.

Kazao je da se zemlja nalazi na sredini drugog vala epidemije te najavio buduće restriktivne mjere tako da se sa što manje ograničenja suzbije daljnje širenje virusa.

"Vlada je u suočavanju s ovom krizom već skoro iscrpila popis onih mjera koje nisu previše ograničavale javni život", rekao je Janša, dodajući da će vlada ipak "morati poduzeti još strože mjere ako se broj zaraza i dalje bude ovako povećavao".

"Ovo je poziv na ozbiljnost i otrežnjenje jer je vrag odnio šalu, kao društvo se nalazimo pred testom hoćemo li sada zabrinjavajuće trendove širenja ograničiti mekšim mjerama, kako se nadamo, ili ćemo morati pribjeći strožima", kazao je Janša.