Relativno mirna 24 sata u Cazinu: Jedno lice lakše povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jednu intervenciju. Naime, oko 12:40 sati došlo je do saobraćajne nesreće na parking prostoru ispred pekare „Centar M“. U nesreći su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na maglu koja u istočnim i centralnim krajevima naše zemlje ovoga jutra smanjuje vidljivost, pa se savjetuje opreznija vožnja. U ostalim krajevima ima slabije jutarnje magle, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Ključ.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.