Relativno mirna noć u Cazinu, najavljeni prekidi u isporuci električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin i cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 67 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 27.10.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:30-11:30 sati za kupce trafo-područja: Kasima Ljubijankića-Čaruge, Lojićka, Lojićka Seferagići, Mala Lisa, Žrtava Domovinskog rata.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je na GP Velika Kladuša-Maljevac zbog okupljanja migranata i dalje obustavljen saobraćaj.

 

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, dok je zbog tehničkih problema trenutno obustavljen saobraćaj teretnih vozila na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle, a izdvajamo puteve uz Drinu i Lašvu.

 

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima.