Cazin: Remećenje javnog reda i mira u Hotelu „Sedra“, planska isključenja električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 108,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju.

Naime, u Hotelu „Sedra“, gdje trenutno borave migranti, jedno lice remetilo je javni red i mir naročito drskim ponašanjem, izazivanjem osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo te fizičkim napadom.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48  pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Građani Cazina i ove godine mogu se u Domu zdravlja Cazin besplatno vakcinisati protiv sezonske gripe. Vakcinacija se vrši svakim danom do 13:00 sati.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice “Elektroprijenosa BiH”-TJ Bihać na elektro-energetskim objektima dana 28.11.2018. doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima na području grada Cazina prema slijedećem rasporedu: 08:00-16:00 Pećigrad.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da se zbog ugaženog snijega na kolovozu jutros sporije saobraća na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju putne pravce: Semizovac-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Na dionicama u južnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je mokar, a zbog niske temperature upozoravaju na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.