Richards otkrio šta najviše boli Džeku kada se spomene Manchester City: "Teško mu je o tome pričati"

džeko
Edin Džeko sinoć je oduševio fudbalsku javnost jer je uspio da zabije gol u polufinalu Lige prvaka protiv Milana i pokaže da iako ima već 37 godina još uvijek nije za penziju. O Džeki se pričalo i popularnoj emiciji CBS-a u kojoj su stručni komentatori Thierry Henry, Jamie Carragger i Micah Richards. Upravo je Richards bio taj koji je pričao o nekadašnjem saigraču i otkrio nekoliko zanimljivih stvari.

 

Emisija koja se emituje na CBS-u posvećena je Ligi prvaka, a Henry, Carragher i Richards su širom svijeta pokupili simpatije jer su uz voditeljicu Kate Abdo zaista sjajna ekipa koju je uživanje gledati i slušati.

I sinoć su nekadašnji fudbaleri imali zanimljiv nastup, a u emisiji komentarisali su utakmicu Milana i Intera koja je odigrana na San Siru.

Inter je u prvom polufinalnom okršaju slavio sa 2:0 i imao je ulogu gosta, te je već jednom nogom uspio da krene ka velikom finalu. Blistao je posebno Edin Džeko koji se nakon golgeterskog posta vratio u formu, a sinoć je pokazao kakva je klasa.

Iako ima već 37 godina Džeko i dalje igra na vrhunskom nivou, te je čelnicima Intera jasno dao do znanja da s novim ugovorom ne trebaju ništa čekati i da on zaslužuje da ostane na Meazzi barem još jednu sezonu.

Upravo je Džeko bio jedna od tema sinoćnje emisije, a o njemu je posebno govorio Richards koji je dijelio svlačionicu s bh. napadačem u Manchester Cityju. Poručio je da su ostali u kontaktu, te da je posjetio Džeku prošle godine u Milanu.

Kada se god sretnu pričaju o vremenu u Manchester Cityju, a Richards je otkrio šta Džeki najviše smeta kada se spomene klub s Etihada.

"On je briljantan, najdivniji čovjek ikad. Bio sam u Milanu prije nekih 18 mjeseci, pričali smo o dobrim vremenima koje smo imali u Manchester Cityju jer njemu je teško ponekad pričati na tu temu", počeo je Richards i nastavio.

"Kada ljudi pričaju o Manchester Cityju svi pričaju o Agueru, Balotelliju, Tevezu... ali Džeku rijetko ko spomene. No, sjetite se da u onoj čuvenoj zadnjoj utakmici sezone, ok imali smo taj Aguerov gol, ali Džeko je dao jednako važan gol nekoliko minuta prije za 2:2".

"Otišao je u Romu i svi su govorili da je njegovo vrijeme prošlo, a on je tamo zabio hrpu golova. Još uvijek to radi u Interu".

Nakon toga uključio se i Carragher u razgovor koji je pitao Richardsa da li je imao priliku da zaista dobro upozna Džeku dok su zajedno igrali u dresu Cityja.

"Proveli smo dosta vremena na klupi", kroz smijeh je rekao Richards i poručio je da je znao šta svojim pitanjem Carragher želi postići, te je nasmijao sve u studiju.

Richards je ponikao u Manchester Cityju i za prvi tim debitovao je 2006. godine, a na Etihadu je bio sve do ljeta 2014. godine kada je otišao u Fiorentinu. Nakon toga igrao je u Aston Villi, a penzionisao se 2019. godine iako je imao svega 30 godina.

Ovaj 34-godišnjak sada radi kao stručni komentator na nekoliko engleskih televizija, a pored emisije o Ligi prvaka često komentariše i mečeve Premiershipa.