Richmond Park College: Tehnologijom protiv coronavirusa

z5riztit
U Richmond Park College i Richmond Park International Primary School Bihać jutros je uspješno započela online nastava. Prva i jedina škola na Unsko-sanskom kantonu koja se uhvatila u koštac i oduprla se prekidu nastave uzrokovanu opasnošću kojeg sa sobom nosi coronavirus.

Poštujući odluku Kriznog štaba i Ministarstva obrazovanja odlučili smo da  naš nastavni proces nastavimo preko online platforme Zoom i time sačuvamo zdravlje naših učenika, bezbrižnost naših roditelja, a samim tim i da naš posao, posao obrazovanja mladih ljudi, ne bude ugrožen novonastalom situacijom. Iskoristili smo prednost tehnologije i na zadovoljstvo učenika, nastavnika i roditelja počeli takav vid nastavnog procesa.

Možemo reći da smo ponosni što smo krenuli tim putem i što smo se uvjerili da u moru negativnosti i sveopće panike postoje i oni koji se uspješno odupiru i daju znanje, primaju znanje i unose radost u domove nas sviju.

Nadamo se da ćemo se svi skupa na najbolji način odbraniti od trenutne situacije i da ćemo sačuvati učenike u sigurnosti njihovih domova, ali i sačuvati njihovo obrazovanje i napredak.

Uvijek nam je obrazovanje, sigurnost i  zadovoljstvo naših učenika i roditelja bilo na prvom mjestu i ovom prilikom se zahvaljujemo učenicima, roditeljima i nastavnom kadru koji su ovaj projekat poduprli i odgovorno mu pristupili.", navode iz Richmond Park Collegea u Bihaću.

Pogledajte u galeriji: