Rodica ubijenog Nusreta otkrila jezive detalje: "Nemoj da me prijavljuješ, neću viđati djecu"

-
Motivi ubistva još uvijek nisu poznati, ali se pretpostavlja da je bilo planirano i da je osumnjičeni pobjegao u Njemačku

 

Ubistvo Nusreta Destanovića (28), najvjerovatnije je bilo dogovoreno od strane R.H. (27) sa kojom se mladić viđao, njenog bivšeg supruga S.Z.A. (26) i još jednog mladića. Ovaj slučaj danima potresa cijeli region, a novi detalji svakodnevno "isplivavaju".

Kako je za Telegraf rekla rodica ubijenog Nusreta, kruže razne priče i dezinformacije. 

"Sama sam, nema nikoga"

- Da, Nusret je nestao 08.02.2024. godine u u 02:00 sata kada mu je stigla poruka "Kući sam, dođi. Sama sam nema nikoga". On je krenuo i svojima se nije javio, i kod prodavnice pojavio se S.Z.A., ,E.H., i R.H. gdje je S.Z.A izašao iz auta udario ga kolcem, poslije je izvadio nož i udarao ga 22 put i zaklao - započinje priču rodica.
 

Kako kaže, uz pomoć R.H., S.Z.A., je Nusreta stavio na zadnje sjedište.

- Otišli su da se još iživljavaju nad njim. Otišli su do bunara u Međugorje gdje su ga umotali u ćebe i zavezali, tako ga bacili u bunar. Poslije toga svako svojoj kući je otišao. S.Z.A. je uzeo Nusretov auto i odveo kod E.H., u dvorište gdje se on i nije bunio, već mu pružio ruku i da prespava kod njega, bude opran i sređen u bjekstvu - govori detalje ovog svirepog ubistva.

Prema njenim riječima, porodica je dobijala pregršt lažnih informacija, a nedavno su saznali da su, navodno, Nusretu izvadili oči i odsjekli nos.

"Nemoj da me prijavljuješ"

- E.Dž. se sam predao policiji, on je zvao i rekao da će doći da pokaže gdje je tijelo. To je i uradio on je uhapšen. Rekao je: "Ja sam bio s njima, ali nisam ga dirao". Poslije je sve ispričao policiji, pa su oni otišli po R.H. Istina je da je Nusretova sestra udata za njenog rođenog brata, ali oni ne govore već dvije godine i prije ovoga, kako se Nusret upoznao s njom to niko ne zna, mi ne znamo, možemo samo dodavati, a grijeh je. Postoji više printksrinova poruka R.H. i S.Z.A. u kojima on prijeti. Poslije zove brata i pere se kao da on nije učestvovao tu, već nasiljem da natjeramo R.H. da priča ko je bio. Mislio je da se opere. Nama samo nije jasno kako može neko imati tako hladan obraz da još govori: "Brate nemoj da me prijavljuješ, neću moći da viđam djecu". Kao brinuo se. Istina je, otac nije dozvolio svojim kćerkama da dođu na dženazu svog brata, one su otpisane za njega, za sve nas. To je sada krvnička porodica! Što se tiče 20.000 eura, stana, auta to je sve laž. Nusret nije dolazio pet godina, sredio je vizu. Živio je tamo, radio poštenim putem i veoma pošten insan bio. S.Z.A. mijenja prezimena i imena, kao što mu je otac dao izjavu, ali niko ne pominje treće prezime? Zbog čega? Šta se zapravo krije iza tog čovjeka? Ovo mu nije prvo ubistvo. Otac njegov je izjavio saučešće, ali nije zvao Nusretovog oca da njemu to kaže, jer priča se da jeste. Ne nije! Niti mi primamo taj poziv od ubica! On zna gdje se nalazi sin - zaključila je rodica.

Osumnjičeni pobjegao u Njemačku

Podsjetimo, dženaza ubijenog Destanovića obavljena je u nedjelju, u prisustvu velikog broja rodbine i prijatelja, u njegovom rodnom mjestu Đerekare. Motivi ubistva još uvijek nisu poznati, ali se pretpostavlja da je bilo planirano i da je osumnjičeni pobjegao u Njemačku.

U saopštenju VJT navodi se da za krivično djelo teškog ubistva, koje podrazumijeva lišavanje života na svirep ili podmukao način, zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Istraga je u toku, a nadležne institucije intenzivno rade na pronalasku i hapšenju glavnog osumnjičenog.

Foto: RINA