Roditelji malene Džene iz Kaknja svakodnevno plaćaju PCR testove kako bi mogli ući u bolnicu: U narednim danima biće im omogućeno besplatno testiranje

asd
Otac Muris je rekao kako prilikom svake posjete djevojčici moraju raditi PCR test kako bi ušli u bolnicu gdje je djevojčica zbrinuta. Testove rade privatno, plaćaju vlastitim novcem, a nisu u dobroj finansijskoj situaciji, rekao je ministar Vranić

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, dogovorio je sa generalnim direktorom JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo da se Murisu i Amiri Gadžun osigura dnevno besplatno testiranje.

Podsjećamo, Muris i Amira Gadžun roditelji su djevojčice Džene iz Kaknja, koja je pala u komu nakon operacije u jednoj privatnoj klinici u Sarajevu. 

Cijeli priča zgrozila je domaću javnost, a svoju riječ po pitanju ovog slučaja imat će i Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

U izjavi za medije, Amira i Muris su rekli kako svakodnevno plaćaju PCR testove, koji nisu jeftini, kako bi mogli ući u bolnicu gdje je njihova malena kćerka smještena.

Govoreći o razlozima ove odluke, ministar Vranić je kazao kako porodica Gaždun nije u dobroj finansijskoj situaciji.

- Otac Muris je rekao kako prilikom svake posjete djevojčici moraju raditi PCR test kako bi ušli u bolnicu gdje je djevojčica zbrinuta. Testove rade privatno, plaćaju vlastitim novcem, a nisu u dobroj finansijskoj situaciji. Uz to, test svaki put čekaju po dva dana. Nedavno su privatno platili 220 KM za test. Dogovorili smo da se ubuduće besplatno testiraju prilikom posjete bolnici, rekao je Vranić.