RODITELJI PRED ZGRADOM OŠ Cazin I: "Uzimamo stvar u svoje ruke, to su naša djeca!"

Cilj današnjeg bojkota jeste da se aktuelna problematika što prije riješi.

Pred OŠ "Cazin I" danas počinje roditeljski bojkot, jer su njihovi pokušaji i zahtjevi ignorisani, te ih niko nije ni kontaktirao kako bi se našlo rješenje za aktuelni problem odvijanja nastave u ovoj zgradi.

Roditelji djece koja pohađaju ovu školu, trenutno se nalaze ispred škole jer su istrajni u svom zahtjevu da se djeca što prije izmjeste u adekvatne prostorije, kako bi im se omogućili normalne uslovi rada, tople i prozračne prostorije za normalno odvijanje nastavnog procesa.

Zabrinuti su za zdravlje, ali i živote svoje djece koja svakodnevno borave, zajedno sa nastavnicima i ostalim kolektivom ove obrazovne ustanove, u prostorijama koje nisu adekvatne ni sigurne za boravak, a još manje za odvijanje nastave.

Cilj današnjeg bojkota jeste da se aktuelna problematika što prije riješi, kako roditelji ne bi bili prisiljeni na nepopularnu mjeru da djecu nikako ne šalju u školu.

Sa ovom situacijom upoznate su sve nadležne institucije: Ministarstvo obrazovanja Usk-a, Pedagoški zavod, Gradonačelnik Općine,kao i direktor škole i pedagog, no još uvijek se ne poduzimaju konkretne radnje u cilju rješavanja ovog problema.

https://www.facebook.com/groups/737927879699595/permalink/1186989038126808/