Roditeljska kuća na Jezeru: Slikari srcem za djecu oboljelu od raka

Home

Roditeljska kuća na Jezeru: Slikari srcem za djecu oboljelu od raka


Na humanitarnoj izložbi 'Slikari srcem za djecu oboljelu od raka' prodato je dosta slika i prikupljeno oko 3.200 KM. Ukupan prihod je oko 7.000 KM jer je većina slika prodata i ranije.

Sekretar Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH Jasna Vatreš rekla je da je ostalo još slika koje će zainteresirani moći kupiti naredne sedmice u Roditeljskoj kući.

Izložba je upriličena u krugu Roditeljske kuće na lokalitetu Jezero u Sarajevu, bilo je dosta kupaca i iz drugih gradova, a neki su plaćali i više od istaknute cijene da bi pomogli roditeljskoj kući.

Izložba Slikari srcem za djecu oboljelu od raka održana je na inicijativu Umjetničke kolonije Majevica iz Srebrenika u namjeri da se pomogne rad Roditeljske kuće, a u toj humanoj akciji svoja umjetnička djela donirali su slikari iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH i Austrije.

Roditeljska kuće otvorena je 2016., a njene sadržaje je dosad koristilo oko 60 obitelji.

To je mjesto gdje, za vrijeme liječenja na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike KCUS-a, borave djeca oboljela od raka i njihove porodice a dolaze izvan Kantona Sarajevo.

Osim smještaja, u kući su za njih osigurane osnovne životne i higijenske namirnice, psihosocijalna pomoć i podrška, a vrijeme provode zajedno s porodicom što je važno u procesu liječenje raka koje dugo traje.

Izgrađena je donatorskim sredstvima, a bez te podrške djeca i roditelji ne bi imali pogodnosti koje im se trenutno nude u tom objektu.

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Sat, 01/04/2017 - 14:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top