RS: Građani za 15 dana uzeli samo 841 turistički vaučer od 50.000 emitovanih

vaucer
Ministarstvo trgovine i turizma RS-a za 15 dana je izdalo tek 841 turistički vaučer građanima od ukupno 50.000 emitovanih.

 

Kako piše Capital.ba, na adresu Ministarstva dosad je stiglo 940 prijava, dok je ukupno izdat 841 turistički vaučer u vrijednosti 84.100 KM, što je 1,7 posto od pet miliona maraka koliko je iz Budžeta RS odvojeno za pomoć domaćem turističkom sektoru.

Ministarstvo trgovine i turizma RS-a raspisalo je 15. juna javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu turističkog vaučera koji je namijenjen građanima.

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin koji je punoljetan, ima prijavljeno mjesto prebivališta u RS-u i rezervisan smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije, koji su upisani u evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uslove za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smještaja u ugostiteljskom objektu van mjesta prebivališta.

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici ministarstva.

Izvor: