RTRS napao Nanićeve Bužimljane, oni odgovorili: Tekbire sa usana naše omladine niko nikada neće utišati

nanicevi
U Bužimu je prije tri dana obilježeno 28-godišnjica od smrti komandanta 505. Bužimske brigade Petog korpusa Armije BiH Izeta Nanića.

 

Na obilježavanju su bili prisutni i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, Bužimljani, ali i mnogobrojni građani Bosne i Hercegovine.

Dan poslije obilježavanja RTRS je objavio prilog u vijestima “U Bužimu ratni barjaci, a djeca kliču “Alahu ekber””, te prozvali zato što su neki bili uniformisani i nosili zelene beretke.

Kako navode sa RTRS-a, na skupu su iznešene uvrede na račun Srba i Republike Srpske.

Sada su se saopštenjem za javnost oglasili iz Udruženja “Nanićevi Bužimljani”. Kažu da niko i nikada neće utišati tekbire sa usana njihove omladine.

“Političari i mediji iz manjeg bh. entiteta a koji dolaze iz reda srpskog naroda gotovo nikada ne propuštaju priliku da legitimnu vojnu silu u Republici Bosni i Hercegovini Armiju Republike Bosne i Hercegovine, koja je nastala kao odgovor na agresiju na našu zemlju, nazivaju takozvanom.

Sada kada se javno sramno i bez sankcionisanja negiraju genocid i zločini, očigledno je da je sastavni dio svega toga da se negira i Armija RBiH, da se okupljanja i tekbiri u mjestima gdje nas nisu pobili predstave kao prijetnje a zastava sa ljiljanima-države Bosne i Hercegovine u rukama i uniforme na prsima sinova naših Šehida prikažu kao zabrinjavajuće…

To je taj scenarij koji je na djelu i koji ide orkestrirano, pogotovo iz manjeg bh. entiteta.
Baš zbog toga, mi moramo obilježavati značajne datume i svaki put ponavljati da je jedina legalna i legitimna oružana sila u Bosni i Hercegovini bila Armija Republike Bosne i Hercegovine, da je manji bh.entitet nastao ubijanjem, zatvaranjem, silovanjem i progonom ne srpskog stanovništva, rušenjem domaćinstava i bogomolja, što je na kraju rezultiralo i onim najgorim…Genocidom!

Sve nabrojano je jasno potvrđeno u međunarodnim i domaćim sudovima i tužilaštvima, u brojnim predmetima protiv na stotine osuđenih pripadnika TAKOZVANE agresorske vojske rs. ali i političkih predstavnika, a sve sramno aminujući od strane SPC.

Prije svega treba uvesti kazne za negiranje genocida, za negiranje zločina, a onda i za sve ostalo što je u Ustavu i zakonu jasno precizirano.

Ako neko iznosi klevete i neistine, treba za to snositi i posljedice.

Bužimljani su častan i patriotski narod, odgojen u vjeri i naučen da voli domovinu, da poštuje drugog i drugačijeg, da nikada drugome zlo ne pomisli…

Bužimljani nikoga nisu napadali, nisu pljačkali, silovali i protjerivali…

Brojni su Bužimljani, na čelu sa komandantom rahmetli Izetom Nanićem, svoje živote dali i stavili na raspolaganje u odbranu vjere, domovine i kućnog praga, kada je za to došla potreba.

Neka zna svaki dušmanin:

Bužim i Bužimljani nemaju drugu domovinu!
Tekbire sa usana naše omladine i naših minareta niko i nikada neće utišati!
Naša historija je svijetla a borba časna!
Naši komandanti nisu ratni zločinci i osuđenici!
Naši Šehidi su naš EMANET!

Zahvaljujući Armiji Republike Bosne i Hercegovine sačuvana je država Bosna i Hercegovina, njena nezavisnost i suverenitet.

Građani Bosne i Hercegovine bi trebalo da pročitaju dokument “SANU 2” (Srpska akademija nauka i umjetnosti) u kome su jasno propisane smjernice svim izabranim zvaničnicima, političarima i establišmentu u republici srpskoj da Armiju Republike Bosne i Hercegovine treba nazivati takozvanom, da treba negirati državotvornost, genocid i zločine…

Mahsuz selam iz viteškog grada Bužima. Bujrum svakom dobronamjernom”, napisali su iz Udruženja “Nanićevi Bužimljani”.