Ruši se stari objekat OŠ Cazin 1- sa njim odlaze mnoge uspomene (FOTO)

Cazin I

Stara zgrada osnovne škole Cazin 1, nekadašnje osnovne škole Nurija Pozderac se ruši i narednih dana bi trebala i potpuno biti uklonjena.

Mnoge generacije Cazinjanki i Cazinjana, ali i školaraca iz cijele Krajine 1992-1995. godine su pohađale ovu školu i za nju ih vežu posebne emocije.

Škola je od osnivanja nosila ime po cazinskom i jugoslovenskom narodnom heroju Nuriji Pozderca, da bi u periodu nakon završetka agresije i rata u našoj zemlji, lokalne vlasti promijenile ime škole u Cazin 1. Čak su i slike na zidovima ovoga narodnog heroja više puta zakrečivali, ali su se one brzo ponovo ukazivale.

Zadnju godinu se pravi novi objekat ove škole. Nažalost, i za taj objekat se već vežu negativnosti zbog probijanja rokova u izgradnji i preplaćivanja radova, o čemu se mediji ranije pisali, a zbog čega su se i roditelji učenika organizirali i pobunili protiv lokalne vlasti, gradonačelnika Ogreševića i gradske uprave, koje čine odgovornim za ovo stanje i propuste u izgradnji nove zgrade škole Cazin 1.

Nadamo se da će objekat biti konačno završen do početka nove školske godine i da će učenici moći nastavu pohađati u ovom objektu.

Dotad, pogledajte kako izgledaju radovi na rušenju stare zgrade OŠ Cazin 1.