Ruski pedofil oteo dječaka i silovao ga čitavo desetljeće, osuđen na 20 godina

Sud u Moskvi osudio je pedofila Eduarda Nikitina, koji je cijelo desetljeće silovao jednog dječaka i držao ga kao taoca, na 20 godina robije,

Nikitin je već ranije bio osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja. Nakon što je 2007. pušten iz zatvora, upoznao je devetogodišnjeg dječaka iz Ukrajine. Oteo ga je, seksualno zlostavljao i držao skrivenog u stanu 10 godina. Dječak je bio toliko traumatiziran da je zaboravio kako izgledaju njegovi roditelji.

Godinama ga nisu puštali iz stana

Prema podacima sa sudskog procesa, Nikitin je 2007. namamio devetogodišnjeg dječaka iz susjedne kuće u svoj stan i tamo ga zlostavljao cijelo desetljeće. Policija je za dječakom tragala niz godina, a pronašla ga je tek 2017. tako što je na ulici legitimirala sumnjiv par. Naime, tada je otkriveno da tinejdžer nema dokumente i da se njegovo ime nalazi u bazi nestalih osoba.

Dječak je odrastao uz otmičara pedofila i njegovu majku. Tek nakon što je s njima živio nekoliko godina, otmičar mu je dopustio da se sam šeće u večernjim satima, prilikom čega dječak nije pokušao pobjeći.

Prije ponovnog života s roditeljima, mladić je morao neko vrijeme boraviti u rehabilitacijskom centru, gdje su ga ponovno učili čitati i pisati.