Rutinska pobjeda Partizana u Zadru

Košarkaši Partizana su rezultatom 72:57 savladali Zadar u 6. kolu regionalne ABA lige.

Partizan je meč u Zadru počeo zakucavanjem Žanisa Pejnersa i već u drugoj polovini perioda počeo da pravi razliku.

Iako su izgubili čak 7 lopti, uspjeli su da nadskoče Zadar i da odole njihovim naletima, a zabilježene su i 3 lične greške Novice Veličkovića u ovom periodu, prenosi B92.

Markus Pejdž se probudio, bio je jedan od igrača koji su nosili Partizan u drugoj četvrtini jer je do odlaska na "veliki odmor" imao 11 upisanih poena, a izabranici "Andree Trinkijerija" postigli su čak 8 trojki za 20 minuta košarke.

Zadar je pokušavao preko Ivanova i Alena da pruži kakav-takav otpor, ali su ih greške skupo koštale i na poluvremenu su zaostajali 30:45, a Partizan je samo u drugoj četvrtini postigao skoro pa identičan broj poena (27) kao Zadar (30) u prvom poluvremenu.

Nismo se nagledali baš prelijepe košarke u drugom poluvremenu. Vidjeli smo veliki broj grešaka na obje strane, veliki broj izgubljenih lopti, ali i neke nestvarne promašaje, pogotovo zicere.

Uglavnom su domaći igrači pogađali za Partizan, a posebno se istakao Novica Veličković. Zadar je nešto pokušavao preko Alena i Gilberta, ali je to sve bilo kratkog daha. U poslednjem kvartalu, vidjeli smo samo 21 poen, pa je gost bez većih problema savladao Zadar rezultatom 72:57.

Najefikasniji je bio Markus Pejdž sa 14 poena, dok je Ognjen Jaramaz postigao poen manje. Na drugoj strani, Brajon Alen je imao 16 poena, a Ive Ivanov 10

Izvor: