Ružnić poslao poruku Izetbegoviću i Novaliću: Hvala vam, ali nemojte graditi više po Krajini, jedva hodamo od kranova i mašina

.
Svake izborne godine, pa najmanje 12 puta su Bakir i Novalić i slični njima došli u Krajinu i kazali i čvrsto obećali "sad ste vi na redu i ide vaše povezivanje sa Sarajevom, idu brze ceste"

 

Premijer USK Mustafa Ružnić komentarisao je poteze Vlade FBiH koja na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem posljednjih nekoliko mjeseci dijeli novac iz budžeta. Budžeta koji je "ojačan" velikom inflacijom i visokim cijenama. Novalić i društvo troše novac iz budžeta, a kao i po običaju zaobišli su dijelove u kojima ne vlada SDA.

Tako ponovo nema novca za Krajinu. Godinama je već najveći problem odsječenost Krajine odnosno nepostojanje kvalitetnih putnih pravaca. Novalić i lider njegove stranke Bakir Izetbegović su rekli kako hoće Krajinu, ali da nemaju povratni signal s druge strane.

- SDA je u USK na vlasti bila od 1996. do 2018. godine. Punih 23 godine. U tom periodu niti jedan višemilionski projekt nije urađen na prostoru Krajine. Šta je tad bio problem? Nije valjda da Krajiška SDA nije bila pružene ruke prema Bakiru i Novaliću? 

Volume 0%

 

Dolaze s istim predizbornim obećanjem

Svake izborne godine, pa najmanje 12 puta su Bakir i Novalić i slični njima došli u Krajinu i kazali i čvrsto obećali "sad ste vi na redu i ide vaše povezivanje sa Sarajevom, idu brze ceste". I tako od izbora do izbora. I nikad ništa i uvijek predizborna patka - kazao je Ružnić za Raport.

Kaže da i sada dolaze s istim obećanjem, ali da je sada pakovanje drugačije na kojem piše kako su "Krajišnjici sami sebi krivi". Ružnić navodi da jednim dijelom i jesu zbog tamošnjih klimoglavaca koje su godinama slali da ih predstavljaju.

Osvrnuo se i na konstataciju Izetbegovića da Vlada USK ne želi da izda građevinske dozvole kako bi radovi krenuli.

- U periodu rada ove Vlade izdat je najveći broj građevinski dozvola. Izdali smo dozvole da bi povukli neke sitne projekte planirane sa viših nivoa vlasti.

U augustu 2021. godine imali smo radni sastanak sa direktorima Cesta i Autocesta FBiH. Jasno obećano aviosnimanje terena za brzu cestu Bihać-Cazin-V.Kladuša. Do danas ništa. I tad je rečeno da možemo očekivati da se tom cestom vozimo 2032 godine. Do danas ništa i nikakvog pomaka i očekujemo od strane istih bar neku videoprojekciju kojom će pokušati zabavljati građane pred izbore - istakao je Ružnić.

Poruka Izetbegoviću i Novaliću

Ružnić ima i poruku za dvojac iz SDA zbog svih obećanja.

- Moja poruka Bakiru i Novalić je: Hvala vam, ali nemojte nam više graditi. Evo ne možemo se normalno kretati od kranova i radnih mašina koliko se gradi u Krajini. Hvala vam ali malo smanjite. Bakir Izetbegović i Fadil Novalić su toliko toga investirali u Krajinu, sagradili i obezbjedili građanima ovog dijela države, da se ovaj mali zastoj, koliko traje mandat sadašnje Vlade USK, neće ni primjetiti - poručio je Ružnić za Raport.