S trajekta u SAD-u koji vozi na ekskluzivni otok pao auto, poginule dvije žene

Spasioci
DVIJE žene poginule su nakon što je njihovo vozilo palo s trajekta koji ih je vozio na ekskluzivni otok Fisher u blizini Miamija.

Lokalna spasilačka služba i američka obalna straža zaprimile su jučer dojavu operatera trajekta koji ih je izvijestio da je s broda palo vozilo. Ronioci su nakon nekoliko sati u blizini otoka pronašli vozilo, plavi Mercedes Benz iz 2019. godine.

U njemu su se nalazila tijela dvije žene koje su identificirane kao stanovnica ekskluzivnog otoka Emma Afra (63) i Viviane Brahms (75) iz New Yorka.

Policija i obalna straža istražuju incident, javlja NBC News.

Na web stranici kluba otoka Fisher navodi se kako je to mjesto "privatna luksuzna zajednica koja spada u najbogatije 'poštanske brojeve' u SAD-u, a koja se može pohvaliti privatnom plažom i luksuznim hotelom“.

"Kako bi se ukrcali na trajekt, prvo morate dobiti posebno sigurnosno odobrenje koje jamči sigurnost i ekskluzivnost", stoji na web stranici.

"Čim stupite na trajekt, preplavi vas val smirenosti jer znate da vas na otoku čekaju luksuz, ljepota i vrhunski način života", dodaje se. Na ekskluzivni otok Fisher može se doći jedino tim trajektom.